TIPSEJÄ KESTOVAIPPAILUUN

1.

Kestovaipat ovat vauvan mielestä mahdollisesti mukavammat päällä, kun ne tuntuvat kuivilta. Voit leikata fleece paloja, vaikka siitä iän ikuisen vanhasta Ikean fleeceviltistä. Aseta ne kestovaipan päällimmäiseksi niin, että fleece tulee vauvan peppua vasten. Fleece tuntuu kastuessaankin kuivalta ja on ihanan pehmeää. Se ei myöskään purkaudu, joten paloja ei tarvitse huolitella ompelukoneella. Näitä paloja voit myös leikata vanhoista viallisista kestovaipoista tai vanhoista urheiluvaatteista. Monien kestovaippojen sisäpinta on ns. kuivapintainen, joten ne käyvät tähän tarkoitukseen myös vallan mainiosti. Näin saat tsi ( tee se itse ) kuivaliinat. Toisaalta vauvan iho voi pitää enemmän märkäpintaisiata kestovaipoista, jolloin esim. bambuinen hoitoliina tai muu märkäpintainen hoitoliina on hyvä apu.

2.

Käytä kankaisia pesulappuja vauvan pyllyn pesuun. Tähän käy monet kankaat ja materiaalit esim. flanelli on oikein hyvä. Leikkaa neliön, ympyrän tai suorakaiteen muotoisia paloja ja onpele reunat. Kostuta ne vedellä, purista ylimääräinen vesi pois ja laita kannelliseen rasiaan. Sieltä voit käyttää liinoja aina tarvittaessa ja pestä ne vaippapyykin seassa. Voit myös kastella liinat vedessä mihin on sekoitettu jotain ruokaöljyä kuten kookosöljyä, oliiviöljyä jne. Näin liinoista tulee hoitavat ja hyvin lian poistavat. Paljon paremmat ikinä mitä kertakäyttöiset pesuliinat!

3.

Kun täytät taskuvaippaa niin laita imut aina kapeasti. Jos imut ovat leveälti ja ulottuvat reisikuminauhasta reisikuminauhaan niin kestovaippa falskaa herkästi. Imujen ja kuminauhojen väliin täytyy aina jäädä rako, kuin salaoja. Silloin kestovaippa muotoutuu vauvan päälle siten, kuin vuotosuojallinen vaippa. Tällä tavoin estät sen, ettei neste pääse kestovaipan ulkopuolelle.

4.

Älä yli täytä kestovaippaa. Jos taskuvaippaan laittaa liikaa imuja tai liian paksulti, ei kuminauhat istu vauvan reidelle hyvin vaan siihen jää rako. Tällöin kestovaippa falskaa. Jos imutehoa ei ole tarpeeeksi täytyy imujen materiaalit katsoa oikeiksi.
Laita imujen päät vähän eri tasoon. Näin imupaketti on päistä ohuempi ja asettuu mukavammin.

5.

Kestovaipan istuvuutta voi parantaa niin, että asettelet reisikuminauhat mahdollisimman lähelle nivusia. Lisäksi voit vetää kestovaipan etuläpän sivuista hiukan ylöspäin, jolloin reisikuminauhat kiristyvät hieman ja istuvuus paranee.

6.

Jos kestovaipat haiskahtavat säilytyksessä ollessa kannattaa säilyttää niitä mahdollisimman ilmavasti. Eteerisetöljyt blokkaavat myös hyvin ikäviä tuoksuja. Tiputa muutama tippa pul-pussiin tai muuhun säilytysastiaan. Soodan ripottelu voi myös auttaa. Yövaipat voidaan huuhdella käsisuihkulla käytön jälkeen, koska ne ovat usein ne suurimmat hajupommit.

7.

Body on hyvä olla mieluummin vähän reilu kuin nafti kestovaippoja käytettäessä. Liian tiukka puristus saa kestovaipat falskaamaan, kun body puristaa kestovaippaa ja asettuu ihan kiinni nivusiin. Jos näin käy niin vaihda isompaan kokoon.

8.

Varmin ja edullisin tapa kestovaipattaa vauva on kuori ja imu yhdistelmä. Se toimii myös öisin todella hyvin vauvalla kuin vauvalla. Jos siis taskuvaipat tuntuvat kalliilta ja hankalilta, siirry kuorivaippoihin ja tunge sisään imut. Et voi epäonnistua.

Soita 000 000 0000