Miksi valita kestovaippa?

 1. No, ensiksi se että kestovaipat säästävät rahaa. Säästät todennäköisesti pitkän pennin valitessasi kestovaipat kertakäyttöisten vaippojen sijaan. Tietysti on monia hyviä syitä miksi ihmiset valitsevat kestovaipat vauvalleen. Mutta taloudelliset syyt ovat usein kriteereistä tärkeimpiä. Eli mitä enemmän käytät kestovaippoja sitä enemmän säästät rahaa. Aiemmassa postauksessa on laskettu karkeasti kestovaippojen hintoja verraten kertakäyttöisten vaippojen hintoihin. Usein kuitenkin on niin, että kestovaippoja käyttämällä säästät useita satoja euroja, vaikka ostaisit kaikki vaipat uutena niin säästöä kertyy silti. 

 2. Toinen tärkeä kriteeri on ekologisuus ja roskan vähentäminen sekä kertakäyttökulttuurista irtautuminen. Emmehän halua jättää lapsillemme perinnöksi vain luonnonvaroista tyhjäksi koluttua maapalloa ja valtavia jätekasoja ja hiilidioksidi pitoista ilmaa. Lisäksi säästämme verorahoja, kun tuotamme vähemmän jätettä. 

 3. Valitsemme usein vauvalle turvallisia tuotteita missä on hyvin vähän kemikaaleja ja hajusteita. Miksi emme tekisi tätä myös valitessamme mitä vaippoja vauvamme käyttävät? Kestovaipoissa kemikaalikuorma on huomattavasti pienempi kuin kertakäyttöisissä vaipoissa, jolloin vauvasi altistuu vähemmälle määrälle erilaisia haitallisia aineita heti elämänsä alussa. 

 4. Kestovaippoja käyttäessä on monille aivan tuntematon käsite ” niskapaskat ” eli tuttavallisemmin ” nipat ”. Kestovaipat estävät usein parhaiten uloste sotkujen syntymistä vaipan ulkopuolelle vaatteisiin ja muualle. Kun taas kertakäyttöisiä vaippoja käyttäville uloste sotkut ovat arkipäivää ja lakana pyykkiä tulee harva se päivä. Sitterin päällisiä sekä kaukalon päällisiä jynssätään ahkerasti, kun kakka ei pysähtynytkään vaipan yläreunaan. 

 5. Kestovaipat säästävät rahaa. Säästät piiiitkän pennin käyttämällä kestovaippoja. 

 6. Vauvan on mukavampi käyttää kestovaippoja. Onhan vaate huomattavasti mukavampi päällä kuin kertakäyttöhousut, mitkä ovat muovia ja geeliä. Tai mitä kaikkea niissä nyt sitten onkaan? Vai käyttäisitkö itse mieluummin kumpaa? 

7.  Kestovaippa helpottaa kuivaksi oppimista. Lapsi usein tunnistaa herkemmin, kun vaippa kastuu ja se alkaa tuntua märältä. Tällöin vanhemman on helpompi tunnistaa vauvan vessahätäviestejä. 

8. Voit saada lisää ystäviä! Kestovaippoja käyttävät ihmiset rakastavat keskustella kestoista ja niiden käytöstä. Voit käydä tutustumassa Facebookin Kestovaipat ryhmään ja huomata miten ihania ihmiset ovat siellä. Usein kestoja käyttävät ihmiset ovat todella ystävällistä ja mukavaa porukkaa, ja aloittelijat otetaan vastaan avosylin. Sieltä löytyy myös whatsupp ryhmiä, joihin liittymällä saat helposti ja nopeasti vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin tai ongelmatilanteissa.

https://www.facebook.com/groups/KestovaippayhdistyksenKirppisJaTuki/?ref=share 

sekä

https://www.facebook.com/groups/2597227267180856/?ref=share

9. Lisäksi kestovaippoja käyttämällä säästät rahaa! Vai sanoinko sen jo?

Soita 000 000 0000