Lisäimut ja prefoldit

Lisäimu ja prefold eli taittoimu ovat tärkeä osa kestovaippaa, koska niihin kestovaipan imuteho usein perustuu. Usein kestovaippailijat suosivat luonnonmateriaalista tehtyjä lisäimuja ja prefoldeja. Niillä kestovaipasta saa helpoimmin tehtyä tehokkaan ja ohuen paketin.

Yleisimpiä imu materiaaleja:

Hamppu lisäimun ja prefoldin imuteho on aivan omaa luokkaansa, ja se sopiikin käytettäväksi päivällä, mutta myös yöllä. Hyvän imukykynsä ja sen vuoksi, että se myös pitää nesteen sisällään, eikä luovuta sitä pois. Tästä syystä sitä kutsutaan hitaaksi imuksi. Hidasta imua on hyvä laittaa kestovaipan alimmaksi imuksi.

Puuvillainen lisäimu ja prefold on nopeasti imevä ja hyvin tehokas imumateriaali. Sen paras imuteho saavutetaan useampien pesukertojen jälkeen. Ennen käyttöä se olisikin hyvä pestä 3-4 kertaa pesukoneessa, jotta imuteho olisi parempi. Puuvilla on nopeaimu, joka imee paljon nestettä, mutta puristettaessa myös luovuttaa nesteen pois. Tämän vuoksi puuvilla tarvitsee kestovaippaan kaveriksi myös hidastaimua. Laita kestovaipan päällimmäiseksi imuksi puuvillaa ja alimmaksi imuksi hamppua.

Luonnonkuituinen lisäimu vaatii aluksi useampia pesukertoja ennen kuin ne alkavat toimia kunnolla. Laita lisäimun ja prefoldin kaveriksi myös muita hyvin imeviä lisäimuja, kunnes hyvä imuteho on saavutettu. Sen jälkeen vain tarpeen mukaan. Yleensä luonnonkuituisen lisäimun ja prefoldin tehokapasiteettia aletaan saavuttamaan kolmen tai neljän pesun jälkeen. Näillä imuilla saat loihdittua taskuvaipasta ohuen ja super imukykyisen vaipan lapsellesi.

Näytetään kaikki 12 tulosta